Arheologija v Sloveniji

Novice o arheologiji v Sloveniji je mogoče spremljati na več načinov, na spletu in v publikacijah.

Na spletu je največ posodobljenih informacij o dogajanju in prireditvah, povezanih z arheologijo, mogoče najti na spletni strani ARHEOPORTAL, slovenski arheološki portal; http://arheoportal.si/.
Dodatne informacije o društvenem dogajanju je mogoče pridobiti na spletni strani društva SAD – Slovensko arheološko društvo; http://www.arheologija.si/.

Novice o najnovejših odkritjih so pogosto objavljene v dnevnem časopisju ter v mesečnikih kot so National Geographic Slovenija, ki ga priporočamo zaradi poglobljenih prispevkov in čudovitih fotografij.

Prav tako priporočamo spremljanje bolj strokovnih periodnih publikacij, kjer je mogoče najbolj sproti spremljati arheološke raziskave. Serija z dolgo tradicijo je Varstvo spomenikov, ki ga izdaja Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije, in je prosto dostopna na spletu. Možno si je prebrati o arheoloških in drugih raziskavah od leta 1948 pa do danes. Prav tako je prosto dostopna serija Varstvo spomenikov. Poročila, ki jo je prav tako mogoče prebrati na spletu.

Naše novice

Zanimivosti s področja, kaj se lahko zgodi arheologu med delom.

Zadnji projekti